Thursday, April 11, 2013

Muslim di usia tiga bulan dan bintang.

Hiks. Sebenarnya Muslim masuk usia tiga bulan dan bintang since 18032013 hari tu lagi. Tapi al sediakala lah mama Muslim kan sebok tukar lampin petpet Muslim so konklusionnya tak sempat sempat nak hapdate perkembangan Muslim. Hihiks.

So sejak Muslim masuk usia tiga bulan dan bintang ni banyak saya tengok perubahan dan perkembangan dia yang wow wow wowowowowowowow! Alhamdulillah.

Ini perkembangan Muslim di usia tiga bulan dan bintang:


  • Last timbang menimbang Muslim hari tu Muslim dah seberat 5 kilo! Yea! Happy sangat. Tapi ada sedare saya cakap Muslim tak macam berat 5 kilo pun. Sebab nampak kechixx saje. Maybe sebab badan Muslim kemas dan segak. Hikss. 
  • Muslim dah pandai tengok orang. Dia tengok tu lama je pastu sengeh menampakkan gusinya. Hehe
  • Tangan kaki memang aktif duk menendang je. Tetiba rasa rindu masa saya pregnantkan Muslim dulu. Bukan main kuat di menendang oooit. Duk syok syok makan nasik buk dia tendang. Duk syok syok tido buk di tendang. Tapi best! Maybe kesan saya duk layan bola since pregnant dulu lagi. Hikss.
  • Muslim dah pandai hisap jari. Habis basah tangan dia duk hisap je jari tu. Sampai kekadang jari saya pun dia slurp. Sedap ke rasanya? 
  • Muslim dah banyak rambut. Yea! Sebenarnya saya tak sabar nak tengok Muslim yang berambut. Nak tengok rambut Muslim macam mana. Macam Hafiz awan nano mungkin no no no lah kan. Hiks. 
  • Muslim banyak cakap. "Aaaaaa..aaaaaa" Kekadang terdengar jugak dia sebut mama dan ayah. Suka! ;')
  • Muslim pandai bergolek dan dah mula nak meniarap. Kalau tak menjadi dia macam gerrrram. Usaha lagi yeaaaa Muslim sayang. Tapi kekadang menjadi tapi dia tak pandai nak alihkan tangan dia lagi. So tangan dia terkepit je bawah dada. Mama saya pesan kita tak boleh tolong baby meniarap. Sebab takot nanti bila dia dah besar esok esok dia tak pandai berdikari sendiri. Asyik nak mengharapkan bantuan orang. Itu yang mama saya pesan. Betul ke?
  • Masa saya ngan suami duk syok syok telan cucur udang bersama air twister di petang hari Muslim dah pandai buat bunyik mulut mintak makanan. Ambooooi. Baru tiga bulan dah pandai nak makan makanan orang tua yea. Nanti umur enam bulan baru mama boleh suap nesetum. Hikss.
  • Muslim beraks busuk. Haha.
  • Muslim suka layan lagu tema bobobola kampung ngan boboiboooooyyyy. Sampai terkeluaq aiq liuq. 
  • Dan yang paling bestnye Muslim dah pandai buat best! Haha!



Okelahbaiiii.

Hati kechixx: Sangat teruja melihat perkembangan positif! Alhamdulillah. Syukur! ;)

4 comments:

♥ CIKZEK ♥ said...

geget sikit muslim ni ;) hikhik comelsss haaaaa..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaa., buat BEST tu yang best sekali !

sya ibrahim said...

Tangan muslim tunjuk 'best' ke tuu?? Haha.

Mrs. Abi said...

wahhhh.... cayalah muslim!!! hahaha Aisyah baru 40 hari hari ni, berah dh 4.35kg time cucuk minggu lepas... hahaha.... kalo dh 3 bulan, tatau laaa cmne