Sunday, September 22, 2013

Kalau saya solat..Muslim?

Biasanya kalau saya nak solat saya akan bentangkan dua sejadah. 

Satu untuk Muslim dan satu lagi untuk saya. Muslim memey suka kalau saya bentangkan sejadah untuk dia. Dah bentang tu dia terus merangkak laju nak duduk atas sejadah. Pastu dia dok tilik je gambar kaabah kat sejadah tu.

Saya akan solat sebelah dia. Ada jugaklah time time dia parking kat sejadah saya. Pastu duk tarik telekong saya.

Hehe.



Tapi Muslim ni dia memey suka n eksaited sangat setiap kali saya bentangkan sejadah. Pastu duk atas sejadah. Lama pulak tu. Duk tilik tilik gambar kaabah tu. Kekadang ada jugak dia duk pokpekpokpek sorang sorang. 

Ada time dia tengok je saya solat. Lama je dia tengok.

Semoga anak mama jadi anak yang soleh ye Muslim.

Hati kechixx: Apa aktiviti korang di hujung minggu? ;)




4 comments:

UMIE SUE said...

comei kopiah muslimmmmm..heheee...
anty geget pipi kang!

su dah tukar url
umiesue86.blogspot.com

saira othman said...

Suka tengok muslim...huhu...
Macam aqeela...comelll

Nadt said...

saif plak setiap kali saya bentang sejadah terus dia "Allahhhh" then sujud. huhu..pastu bila kita solat tengah duduk antara 2 sujud/tahiyat tu dia akan datang peluk n cium pipi n mulut! hahaha..seb baik tak batal, kalau x jenuh mamanya asyik nak kena ulang solat tiap kali saif datang peluk cium.huhu..

Liza Razak said...

haih..geram betul la tgk muslim ni !! rasa nak picit pipi gebu tu :)